Hurriyet
Hastalar ile Yılbaşı Programı
DUYGU YENER – Sağlığına kavuşması için “beyin pili” takılması gereken, bu nedenle üç ayrı işte çalışmak zorunda kalan parkinson hastası Yaşar Cantemur’un hastanedeki tedavisine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla başlandı.
AA’nın durumunu gündeme getirdiği parkinson hastası Cantemur, Keçiören’deki evinden Sağlık Bakanlığının evde sağlık hizmetleri aracıyla alınarak, tedavisinin yapılacağı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.
Hastanedeki özel servise alınan 39 yaşındaki Cantemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesine kulak verdiği ve hayallerinin gerçekleşmesi için aracılık ettiği için Anadolu Ajansına teşekkürlerini sundu.
Bakan Akdağ’a da teşekkür eden Cantemur, “Bakanımız duyarlılığını göstererek bana yardımcı oldu, el uzattı.” ifadesini kullandı.
İki çocuk babası Cantemur, “Ateş düştüğü yeri yakar. Yaşamayan kimse anlamaz, benim gibi olan kişiler bilebilir. Allah bana yardım etti. Aradıklarında, beni evden aldıracaklarını ve en güzel şekilde evime göndereceklerini söylediler.” diye konuştu.
“Sabah sıfır şarj ile kalkıyorum”
Parkinson tanısı konulduktan sonra engellilik oranı her geçen gün artan, el, kol ve ayak kontrolünü sağlamakta güçlük çeken Cantemur, şunları kaydetti:
“Sabah kalktığımda şarjım bitiyor. Telefonun şarjını düşünün, sıfır şarj ile kalkıyorum. Hapımı içiyorum. Bu hapların da yan etkisi, çok psikolojiyi bozuyor. Pil takılırsa bu titremelerin geçeceği söylendi. 17 saat çalıyorum, haplar da uyutmuyor. Bundan sonra 17 saat değil de 12 saat çalışarak borçlarımı ödeyebileceğim. Bundan sonra kızımın elini tutabileceğim.”
Nöroloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Selim Selçuk Çömoğlu da Cantemur’un tedavisine ilişkin şu bilgileri verdi:
“Teşhisle beraber medikal tedaviye alınan cevap izlenecek. Medikal tedavi yeterli olmazsa, tüm dünyada sayılı büyük merkezlerde uygulanan alternatif cerrahi tedavi uygulamaları var. Hastanemiz 7 yıldır çok sayıda parkinson hastasında ‘beyin pili’ tabir edilen pil programlama sistemlerini yapıyor. İlaç tedavileri yeterli olmazsa bu hastamıza da ileri tedavi yöntemleri uygulanacaktır.”
sa