Göz Kliniği ve Poliklinik Hizmetleri
04 Ocak 2024

Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Kliniği, 2013 yılında kurulmuştur. Göz Kliniğine ait  genel poliklinikler zemin katta, servisler, özellikli birimler ve ameliyathaneler ise 1. Katta yer almaktadır. Aktif olarak çalışmakta olan, 6 doçent  ve 7 uzman hekimimiz bulunmaktadır.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma hastanasi Mevki binasında 7 genel poliklinik, 2 acil polikliniği ile Katarakt, Retina, Kornea, Glokom, Okuloplasti ve Orbita, Kontakt lens, Pediatrik oftalmoloji -Şaşılık, Nörooftalmoloji, Uvea birimleriyle hastalara hizmet verilmektedir.

Hastalar genel poliklinik muayeneleri için  https://mhrs.gov.tr veya 182 den randevu alabilirler. Hastanemizde,  sekreterliği başvurup kayıt yaptıran  hastaların otorefraktometre, göz içi basınç ve gözlük ölçümleri sonrası oftalmolojik muayeneleri yapılmaktadır.

İleri tetkik, tedavi ve takibe ihtiyacı olan hastalara, özellikli birimler olan Retina, Kornea, Glokom, Okuloplasti ve Orbita, Kontakt lens, Pediatrik oftalmoloji ve Şaşılık, Nörooftalmoloji, Uveaiçin bölüm içi randevuları verilmektedir.

Göz servisimiz A kanadı, B kanadı, genel servis, günlük cerrahi kısımlarından oluşmaktadır ve ameliyathanelerde10 adet aktif ameliyat masası mevcuttur. Yatarak tedavi  veya cerrahi önerilen hastalar göz servisi sekreterliğinde resmi işlemlerini yaptırmaktadırlar. Her sabah 07:30-08:30 arasında ameliyat öncesi ve sonrası hasta viziti yapılmaktadır.  Ameliyat sonrası klinik vizit yapılarak gerekli pansuman ve tedaviler uygulanmaktadır.

Klinik eğitim ve akademik toplantılar pazartesi, çarşamba ve perşembe günü saat 12:30-13:30 arasında yapılmaktadır. Toplantılarda seminerler ile, temel bilgi, zor olgular ve literatürdeki yenilikler tartışılmakta, hizmet içi eğitim verilmektedir.

A. Göz kliniğinde yer alan birimler:

1.      Katarakt

2.      Retina

3.      Kornea

4.      Glokom

5.      Okuloplasti ve Orbita

6.      Kontakt lens

7.      Pediatrik oftalmoloji ve Şaşılık

8.      Nörooftalmoloji

9.      Uvea

B. Göz Kliniğinde kullanılan cihazlar

1.    Muayene üniti