Ulusal Hasta Kan Yönetimi Programı Pilot Uygulaması Hastanemizde Başlatıldı
27 Temmuz 2022

Ulusal Hasta Kan Yönetimi Programı Pilot Uygulaması hastanemizde başlatıldı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Bakanlığımız tarafından başarıyla tamamlanan “Türkiye’de Kan Transfüzyon Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi Projesi“ değerlendirme toplantısı Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Burhan Kurtuluş ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Yalçındağ’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.  Toplantıda Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gündüz, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aydın, Kan ve Kan Ürünleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Himmet Durgut, Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü olan hastanemiz Kan Merkezi sorumlusu Uzm. Dr Nigar Ertuğrul Örüç, Proje Koordinasyon Birimi üyeleri hastanemiz doktorlarından Uzm. Dr Şener Balas, Doç. Dr Büşra Tezcan, Proje Rehber Çalışma Gurubundan Prof. Dr. Murat Albayrak, Doç. Dr. Reyhan Polat ve kliniklerden temsilci uzmanların katılımları ile Hastanemiz Bilgi Yönetim Sistemi Kan İstem Modülü üzerinden hastaların Hasta Kan Yönetimi Karar Destek Asistanı analiz raporlarının kan ve kan ürünü istemi yapılmadan önce doktorlarımızın dikkatine sunulmasına karar verildi. Bu uygulamanın hastanemiz öncülüğünde tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

• IMG_7489.JPG
  • IMG_7491.JPG