2019 -2020 Akademik Yılı Açılış Töreni
09 Mart 2020

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2019 -2020 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı.

Törende açılış konuşmasını Eğitim Koordinatörü Prof.Dr. Güleser Saylam yaptı, Saylam konuşmasında;

"Hastanemiz 2019 2020 yılı eğitim açılış törenine hoş geldiniz diyor hepinizi en içten duygularımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Hastanemizin ülke tıbbına çok önemli etkilerinin olduğunu düşünüyorum. 1964 yılında Ankara SSK iken 2005 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazı Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu daha sonra 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesine katıldı ve şu anda 29 eğitim kliniğimiz bulunmaktadır. Tüm kliniklerimizde 389 tıp da uzmanlık öğrencisi 25 yandal uzmanlık öğrencisi bulunmaktadır. Toplamda 29 kliniğimizde 39 Profesör, 104 Doçent, 27 Başasistan ve 209 Uzmanla tüm eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Asitan eğitimlerine çok önem vermekteyiz.
Bu eğitim faaliyetlerinin koordinasyonunu ve takibini Eğitim Koordinatörlüğü birimi yapmaktadır.
Eğitim Koordinatörlüğünde azimle çalışan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, onlarla çalışmaktan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak isterim, bizim Eğitim Koordinatörlüğünde huzurla çalışmamıza destek olan Sayın Başhekimimize Teşekkür ediyorum ve tabi ki yıllar önce eğitim koordinatörlüğünü kuran Prof.Dr. Murat Alper'e de teşekkürlerimizi sunuyorum.
Hepimizin çabalarıyla oluşturduğumuzu düşündüğüm Dışkapının ruhunun korunduğu, nezaket ve saygının unutulmadığı, şiddet ve hakaret içermeyen iletişimin olduğu, milli birlik ve beraberliğin esas olduğu, akademik disiplinin korunduğu yeni bir eğitim yılına umut ve heyecanla başlarken bu mutlu ve anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan törenimizi onurlandıran siz değerli konuklarımıza ayrı ayrı şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Ardından Başhekim Prof.Dr. S. Selçuk Çomoğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi, Prof.Dr. S. Selçuk Çomoğlu ;

Eğitim çıtasının yüksekliği en önemli hedefimiz ve rehberimiz olacaktır.

"2019-2020 eğitim yılının hastanemiz hekimleri ve tüm sağlık camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Değişen, gelişen ve bir o kadar da ağır rekabet koşullarının yaşandığı bir dünya düzeni ile karşı karşıya olduğumuz hepimizin malumu. Ülkemizin ve dolayısıyla bizlerin bu mücadelede ayakta kalabilmemiz ve istenen hedefe ulaşabilmemiz ancak bilgili ve donanımlı bireyler yetistirebilmekle, bir başka deyişle yüksek eğitim profiline sahip olabilmekle mümkün olacaktır. Tıbbi uygulamalarımızda artık tek eksenli sadece hasta bazlı değil, çok yönlü yani ulusal menfaatlerimiz de dikkate alınarak, gereklilik ve zorunluluk sorgulaması yapılarak, daha doğrusu işin tüm boyutlarını düşünerek karar vermeye çalışmalıyız. Yararı ve etkinliği şüpheli tıbbın gri alanları olarak da adlandırabileceğimiz noktalarda bu hassasiyetimizi çok daha fazla arttırmalıyız. Biliyoruz ki sağlık sektörü tüm dünyada sürdürülmesi ve yürütülmesi en zor alanların başında gelmektedir. Bütün bu zorlukların aşılmasında eğitim faaliyetlerinin başındaki hocalarımıza, hastane idaresine ve sağlık hizmetinin diğer bileşenlerine önemli görevler düşmektedir.

Yukarıda özetlediğim hususlar özelinde Dışkapı ailesi olarak da şu anda hangi noktada olduğumuz sorusu gelecek perspektifimiz için mutlaka sorgulanmalı ve gerçekçi biçimde analiz edilmelidir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki 2005 yılında içine katıldığım bu aile o günden bugüne sağlık hizmetlerinin hemen hemen tüm alanlarında, aşırı yoğunluk, fiziksel ve mekansal yetersizlik ve sayılabilecek diğer pek çok zorluğa rağmen hep alnının akıyla çıkmış, başarıyla üstesinden gelmiş ve gelecek için de ülkemizin parlak yüzü olmuştur. Elbette bugün gelinen nokta ne kadar iyi olursa olsun daha yapılacak çok işimiz var. Katedilecek bu yeni yollarda da eğitim çıtasının yüksekliği en önemli hedefimiz ve rehberimiz olacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde yeni eğitim yılının tekrar hayırlı olmasını diliyorum " diyerek sözlerini bitirdi.

Ardından Prof.Dr. Fatih YALÇINKAYA gezi anısından oluşan sunumunu gerçekleştirdikten sonra tören sona erdi.

• IMG_4710.JPG
  • IMG_4765.JPG