ROMATOLOJİ POLİKLİNİĞİ
12 Mart 2019

Hareket sistemimiz kemik, eklem, kas ve bunları birleştiren bağlardan oluşmaktadır. Bu yapılarda ağrı, tutukluk, şişlik ve yapısal bozukluğa neden olan durumlar çoğunlukla romatizmal hastalıklar olarak tanımlanır. Bu grup hastalıklar kadınlarda daha sıktır ve çocukluktan ileri yaşa kadar değişen geniş bir yaş grubunu etkilemektedir. Kesin nedenleri belli olmamakla birlikte genetik ve çevresel faktörler ön planda suçlanmaktadır.

İltihaplı romatizmal hastalıklar kas iskelet sistemi dışında diğer birçok organı da (akciğer, böbrek, kalp, beyin, göz gibi) etkileyip fonksiyon bozukluklarına neden olabilmektedir. Romatoloji bölümünde özellikle bu iltihaplı romatizmal hastalıkların tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır. Bu hastalıkların çoğunluğu kronik olup, uzun süreli ve düzenli takip-tedavi gerektirmektedir. Bu nedenle romatoloji hasta uyumunun çok önemli olduğu branşların başında gelmektedir.

Polikliniğimizde aşağıdaki hastalıkların takip ve tedavisi yapılmaktadır;

1- Romatoid Artrit

2- Ankilozan Spondilit ve diğer Seronegatif Spondiloartritler (Psöriatik Artrit (sedef artriti), Reaktif Artrit, Enteropatik Artrit, Reiter Sendromu gibi)

3- Kollajen (Bağ) Doku Hastalıkları (Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), Sistemik Skleroz, Sjögren Sendromu, Dermatomiyozit, Polimiyozit gibi)

4- Behçet Hastalığı

5- Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF)

6- Vaskülitler (Wegener Granülomatozu, Takayasu Arteriti, Poliarteritis Nodoza, Henoch-schoenlein Purpurası gibi)

7- Akut Romatizmal Ateş (ARA)

8- Kristal Artropatiler (Gut ve Pseudogut hastalıkları)

9- Sarkoidoz

10- Osteoartrit ve dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenme tipi romatizma)

11- Mekanik ve inflamatuvar bel ağrıları

12- Diğer romatizmal hastalıklar

Adres:

İrtibat :